Pregătirile pentru evenimentul dedicat energiei regenerabile și construcțiilor ecologice, Târgul EcoLogica, sunt în toi.

În perioada 16-19 mai 2013, parcarea Cora Cluj va găzdui evenimentul care dorește să transforme modul în care clujenii percep noțiunea de “energie verde”.

În cele 4 zile de târg, vizitatorii vor putea afla despre modul în care funcționează, cât consumă și cât costă un panou solar, un cazan pe lemne sau peleți, un panou fotovoltaic, o casă modulară sau o pompă de căldură.

Totodată, consultanții financiari prezenți la târg vor expune modalități de creditare pentru aceste sisteme, cele mai bune oferte de finanțare, atât pentru persoane fizice cât și pentru persoane juridice.

Printre participanții de anul acesta se numără firme cu prestigiu în domeniul energiei regenerabile și construcțiilor ecologice, atât din țară cât și de peste hotare, dintre care enumerăm: Dragus, Ecoinstal IT Consult, Timat Impex, Brantner Veres, Solar Focus cu brandurile – Solar Focus, Oventrop, Lincar, Kalorina Bio cu brandul Tatano, ITechsol, Defro, NLD Profile, Natural Stone, Compania de Apa Somes SA, Garanti Bank, Rosal Cluj si alții.

Târgul EcoLogica se află la a 3-a ediție și este cel mai important eveniment de nișă din Transilvania. Clujenii sunt așteptați în perioada 16-19 mai 2013, între orele 10 – 19, în parcarea Cora Cluj-Napoca pentru a lua contact cu tot ce înseamnă mijloacele alternative de încălzire și construcție a unei locuințe.

Eveniment organizat de AD Shop Cluj-Napoca în parteneriat cu Monitorul de Cluj și Cora Cluj-Napoca.

NLD Profile constructii metalice ecologice si sustenabile[/title]Este deja recunoscut faptul ca toate constructiile care folosesc structura metalica din profile usoare tip NLD Profile sunt printre cele mai sustenabile sisteme de executie la nivel mondial.

Dintre argumentele in aceasta directie mentionam urmatoarele:

  • posibilitatea efectiva a reciclarii materialelor si produselor folosite in executie;
  • prelucrarea si productia kit-ului de montaj reprezinta un procedeu eficient de prelucrare a materiei prime;
  • posibilitatea realizarii integrale a structurii de KIT direct din fabrica;
  • calitate, concept performant tehnologic si siguranta garantata in executie;
  • impact foarte mic asupra mediului, procent redus de materiale reziduale rezultate din procesul de executie-montaj;
  • eficienta in proiectare, design si arhitectura, folosirea eficienta a resurselor de materiale;
  • reala posibilitate a demontarii KIT-ului si reutilizarii complete sau partiale a structurii sau elementelor componente.

Posibilitatea efectiva a reciclarii materialului[/title]Folosit la structurile de rezistenta, otelul este obtinut din minereu de fier, una dintre resursele cele mai abundente si usor de gasit in lume. Materialul rezultat in urma procesului de productie este 100% reciclabil, usor de prelucrat si in procesul de reciclare este facil de separat fata de alte metale, iar in consecinta un mare procent al otelului produs efectiv in fiecare an este obtinut prin reutilizarea unor cantitati foarte mari de materiale vechi.

Fabricarea profilelor este un procedeu eficient de prelucrare.

Datorita progreselor tehnologice din domeniu, in ultimii ani consumul de energie necesar procedeului de prelucrare a otelului s-a redus cu pana la 50%. In paralel cu aceste performante si procentajul de emisii de carbon rezultate din prelucrare s-a redus considerabil datorita solutiilor inovative si performante folosite in procesul de fabricare.

Deseurile rezultate din prelucrare si-au gasit o utilitate fie in industrie, fie tot in constructii.

Zgura de furnal rezultata in productia de otel de exemplu poate fi folosita in cadrul constructiei de infrastructuri rutiere in amenajari de drumuri si alte domenii. Apa utilizata in procesul de fabricare a otelului poate fi reciclata si repusa in circuitul normal al uzului menajer.