NLD 4 – 175 mp

Caracteristici:

Tip de casă

 NLD 4 – 175
Dimensiuni exterioare
Regim înălțime

P

S+P

Suprafață construită

175

Suprafață utilă totală

Suprafață utilă subsol

0

Suprafață utilă locuință

155

P

P

Număr dormitoare

Număr băi

Living

1

1

Bucătărie

1

1

Extra

birou

1

birou

1

Preț vânzare în euro cu TVA
Preț/mp s. construită

Cea mai avantajoasă metodă de construcţie

Comparând construcţiile pe structuri clasice (de exemplu, pe beton) cu cele ridicate pe structură metalică, cele din urmă sunt mai puţin costisitoare:

  • Imediat, ca investiţie iniţială;
  • Pe termen lung, ca exploatare ulterioară (costurile implicate de întreţinerea clădirii, reparaţii şi cele de încălzire sunt mai reduse).

Cât costă o casă pe structură metalică?

Cu 20% mai puţin faţă de investiţia iniţială impusă de sistemele clasice, pentru aceeaşi casă în fază finită.

De ce costul investiţiei iniţiale e mai mic în cazul caselor pe structură metalică?

  • Viteza de construire este de 4 ori mai mare decât apelând la sistemele clasice şi, implicit, acest lucru generează preţuri de manoperă reduse cu până la 75%;
  • Mai puţini muncitori angrenaţi în echipa de lucru, costuri de manoperă mai mici;
  • Costurile directe şi de logistică (transport, manipulare, depozitare) sunt mai reduse, deoarece materialele folosite sunt cantitativ mai puţine, mai ieftine, mai uşoare şi ocupă mai puţin spaţiu. Chiar dacă sunt cel puţin la fel de eficiente ca materialele clasice (cărămidă, beton etc.)
  • Timpul necesar finisării este redus la maxim, uneori inexistent (ne referim, de exemplu, la îndreptarea pereţilor prin tencuire). Acest lucru este posibil deoarece structura NLD Profile este realizată automat, cu ajutorul unui utilaj-robot, iar rezultatele sunt excelente: pereţii sunt perfect drepţi, suprafeţele sunt plane, verticalităţile sunt 100% respectate, unghiurile sunt precis drepte (90°).

De ce costurile de exploatare sunt mai mici decât în cazul construcţiilor clasice?

  • În caz de inundaţie, cutremur sau incendiu, sistemul NLD Profile a fost gândit să fie nu doar rezistent, ci şi economic, permiţând înlocuirea panourilor afectate foarte simplu, fără asistenţa obligatorie a muncitorilor calificaţi.
  • Perioada de garanţie este mai îndelungată. Studii realizate în SUA demonstrează că oţelul cu strat de zinc rezistă până la 150 de ani, chiar şi în condiţiile cele mai vitrege (aer salin).
  • Costurile de încălzire se reduc cu până la 40%: prin anveloparea completă a structurii metalice este asigurat un microclimat interior constant, iar casa construită pe structura metalică uşoară devine una pasivă.
  • Consumul de energie este scăzut în cazul răcirii casei pe timpul verii, din acelaşi motiv de mai sus. Temperatura dorită este menţinută mai mult timp, odată ce a fost obţinută.