O nou pas spre definitivare: casei pe structura metalica usoara Arad

Casa a carei structura metalica usoara a fost realizata in luna mai 2016 de NLD Profile este in faza de finalizare a inchiderilor exterioare: placare cu OSB, montat acoperis-invelitoare, geamuri termopan etc. In prezent se lucreaza la finisajele interioare, montare instalatii electrice si sanitare, sistem incalzire si racire. Urmeaza montarea stratului de termoizolatie exterioara si finisarea fatadei. Revenim cu imagini si alte detalii in curand.

Vizualizati mai multe detalii despre Casa in Arad, 236 mp (mai 2016).

IEFTIN | RAPID

IEFTIN | RAPID

Preț final și costuri de intreținere reduse.
Viteză foarte mare la construire și finisare.

ASPECT

ASPECT

Pereți drepți, suprafețe plane, fără denivelări.
Verticalități perfecte și unghiuri drepte sunt asigurate.

DURABILITATE

DURABILITATE

Rezistență mare în timp a structurii metalice zincate (peste 150 ani chiar și în mediu salin).

SIGURANȚĂ

SIGURANȚĂ

Rezistență sporită la seism. Otelul este un material necombustibil, nu putrezește.

CONFORT

CONFORT

Coeficientul de transfer termic excelent este asigurat un microclimat interior constant = confort termic oțelul nu necesită ignifugare.

Cea mai avantajoasa metoda de constructie

Prin comparatie cu constructiile pe structuri clasice (de exemplu pe beton), casele pe structura metalica sunt mai putin costisitoare:

  • ca investitie initiala
  • ca exploatare ulterioara – intretinerea cladirii, reparatii, costuri de incalzire

Cat costa o casa pe structura metalica?

Cifric, din punct de vedere al investitiei initiale, puteti miza pe o reducere a pretului casei finite in medie cu 20% fata de sistemele clasice.

De ce costul investitiei initiale e mai mic in cazul caselor pe structura metalica?

Raspunsul e o combinatie a elementelor descrise aici:

  • Viteza de construire este de 4 ori mai mare decat pe sisteme clasice = preturile legate de manopere sunt reduse cu pana la 75%
  • Echipa de lucru este formata din mai putini muncitori = costuri mai mici legate de manopere
  • Desi sunt cel putin la fel de eficiente ca si caramida sau betonul, materialele folosite sunt cantitativ mai putine, mai ieftine, mai usoare si ocupa mai putin volum = costuri directe si logistice mai mici (transport, manipulare, depozitare)
  • Structura NLD Profile este realizata automat, cu ajutorulul unui utilaj-robot. In consecinta peretii sunt perfect drepti, suprafetele sunt plane, verticalitatile sunt 100% respectate, unghiurile sunt perfect drepte (90 grd.) ceea ce reduce colosal timpul necesar finisarii = costuri mai mici sau uneori chiar inexistente pentru anumite lucrari (cum ar fi indreptarea prin tencuire a peretilor)

De ce costurile legate de exploatare sunt mai mici decat in cazul constructiilor clasice?

  • Sistemul este foarte eficient in caz de inundatii, cutremure, sau incendii = se inlocuiesc pur si simplu panourile afectate fara sa fie obligatoriu necesari muncitori calificati
  • Perioada de garantie mai indelungata = studii realizate in SUA demonstreaza ca otelul cu strat de zinc rezista pana la 150 de ani chiar si in conditiile cele mai vitrege (aer salin)
  • Costurile de incalzire se reduc substantial – cu pana la 40%: prin anveloparea completa a structurii metalice este asigurat un microclimat interior constant iar casa pe structura metalica usoara devine una pasiva
  • In loc ca iarna sa incalzesti sau vara sa racesti o casa pe structura metalica, problema se pune mai degraba in a pastra constanta o anumita temperatura ceea ce conduce la scaderea drastica a consumului de energie necesara